Ačkoliv jako klasická restaurace nefungujeme, něco k zakousnutí u nás vždycky najdete. Pokud však chcete vyzkoušet nějakou naši hovězí specialitu (jsme chovatelé masného skotu), je třeba nám zavolat a domluvit se. Máte tak jistotu, že na talíří najdete jen to nejlepší a nejčerstvější, co máme zrovna k dispozici. Sezónně je možnost vyzkoušet také maso kůzlečí, jehněčí či drůbeží (pouze z našeho chovu). Klademe důraz zejména na lokální potraviny. Máme své maso, vejce, mléko, sýry, zahrádku s bylinkami a zeleninou. Sbíráme a v kuchyni také využíváme to, co nám nabízí naše nejbližší okolí - spoustu ovoce, ořechů, lesních plodů a bylin z našich ekologických luk. Přijďte k nám vyzkoušet tu pravou chuť Orlických hor!

 

Hovězí speciality vaříme pouze pro ubytované hosty či na objednávku

Snídaňové menu

1) Míchaná vajíčka (3 ks) na cibulce

2) Míchaná vajíčka (2 ks) s opečeným hovězím salámem

3) Sázená vejce (2 ks) s hovězím salámem

4) Jogurt s müsli a ovocem

5) Studený talíř (plátkový sýr, salám, zelenina)

Snídaně jsou podávány s pečivem, máslem a marmeládou. K dispozici rovněž káva, čaj, mléko a med.

Sladká tečka v podobě domácího moučníku.

 

Večeře

Během večeří mají ubytovaní hosté možnost vyzkoušet zejména hovězí speciality, avšak rádi připravíme i pokrmy z jiného druhu masa či pokrmy bezmasé.

 

Výběr z našich hovězích specialit:

Steak se šťouchanými brambory a domácí omáčkou - 290–390 Kč (dle váhy a typu steaku)

Hovězí líčka na červeném víně s rýží - 220 Kč

Hovězí jazyk se švestkovou omáčkou podávaný s bramborovou kaší - 190 Kč

Dušené hovězí plátky na houbách se šafránem podávané s rýží - 190 Kč

Hovězí morková kost s topinkou - 85 Kč

 

Výběr z bezmasých pokrmů:

Hlíva ústřičná na bílém víně se smetanovou rýží - 160 Kč

Špagety s avokádem a parmezánem - 140 Kč

Opékaný tempeh s červenou řepou na medu podáváný s rýží - 160 Kč

Zapečená dýně hokkaidó se šalvějí a sýrem - 140 Kč

Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem a medovou zálivkou - 160 Kč

 

Dobrou chuť!

 

 

Hovězí steak (medium) se šťouchanými brambory

 

IMG_1860

Slaninkou prošpikované hovězí srdce na červeném víně s jablky podávané s rýží

 

Pečená hovězí morková kost s topinkou

Kůzlečí maso s rozmarýnem

Pečené kůzlečí s rozmarýnem a dýní se šalvějí - vše z našich zdrojů

Hovězí jazyk na česneku se švestkovou omáčkou a batátovým pyré

Well done propečený steak z nízkého roštěnce se šťouchanými brambory

Sezónní moučníky - letní meruňkový koláč s levandulí

Švestkový koláč s lesními ostružinami a mákem z litého těsta