Chata Kovárna - Venkovská usedlost

Menu

STEAKHOUSE A SLOW FOOD KUCHYNĚ

 

Vážení hosté,

rádi bychom vám představili naši kuchyni na Chatě Kovárně.

Nejsme zcela typickou restaurací, neboť vaříme zejména z lokálních surovin, které máme zrovna k dispozici. Nemáme proto stálý jídelní lístek a naše nabídka se neustále mění. Na Farmě Rampuše se věnujeme chovu masného skotu, dále pak chovu českých a burských koz a slepici české zlatě kropenaté. Vajíčka našich spokojených slepic nebo kozí mléko jsou součástí snídaní. Nabídka většiny jídel je založena na dostupnosti surovin v závislosti na ročním období. K přípravě pokrmů přistupujeme pomalu a šetrně - vyznáváme tzv. kuchyni slow food (což je opakem fast foodu).

 

 

Plemeno Galloway, které chováme, je velice odolné, zvyklé na drsné skotské podmínky, a tak zvířata chováme celoročně venku na pastvinách. V létě se pasou na svazích a loukách plných bylin a v zimě jsou krmena senem a senáží výhradně naší vlastní ekologické produkce. Můžeme vám tak nabídnout naše vyzrálé hovězí maso v bio kvalitě. Můžete u nás vyzkoušet různé druhy steaků z vyzrálého masa (maso prochází suchým zráním po dobu minimálně 14 dní), burgery, tataráky nebo také hovězí líčka na víně, delikatesy v podobě pečených morkových kostí, srdcí, jazyků a mnoho dalších specialit. Na objednávku vám nejlépe pro skupinu připravíme pečené kohouty z našeho chovu. Vyzkoušet u nás můžete také speciality z kůzlečího a kozího masa.

Konzumaci kvalitního masa si však vážíme a nic by se nemělo přehánět, a tak u nás také naleznete bohatou nabídku jídel bezmasých, s využitím zeleniny z vlastní zahrady.

 

Pokrmy připravujeme vždy čerstvé, a proto je nutné si některá jídla, vyžadující delší přípravu, domluvit předem.

 

 

Snídaňové menu

(zahrnuto v ceně ubytování)

1) Míchaná vejce se slaninou/bez slaniny

2) Sázená vejce se slaninou/bez slaniny

3) Ovesná/pohanková/krupicová kaše se skořicí, ořechy, máslem a ovocem

4) Jogurt s marmeládou, müsli a ovocem

5) Studený talíř (plátkový sýr, salám, šunka, zelenina)

6) Opečený toast s máslem, sýrem, šunkou a zeleninou

7) Anglická snídaně (kozí klobáska, opečené vejce, slanina, fazole, žampiony, rajče, toast)

8) Kozí klobásy vařené s hořčicí, křenem, kečupem

Možnost ochutnat naše domácí marmelády.

 

Večeře

Během večeří mají ubytovaní hosté možnost vyzkoušet zejména hovězí speciality, avšak rádi připravíme i pokrmy z jiného druhu masa či pokrmy bezmasé.

 

Výběr z našich specialit:

Hovězí steaky rozličných partií z vyzrálého masa z naší Farmy Rampuše

Hovězí burger s hranolkami

Hovězí carpaccio - tenké plátky svíčkové, parmazán, kapary, rukola, opečená bagetka

Kůzlečí/kozí z našeho chovu na portském víně s opékanou dýní hokkaidó

Hovězí jazyk se švestkovou omáčkou podávaný s bramborovou kaší

Pečený kohout z našeho chovu na víně s bramborovou kaší

Hovězí líčka na červeném víně s jemnou bramborovou kaší

Hovězí svíčková s domácím karlovarským knedlíkem se šlehačkou a brusinkami

Hovězí srdce prošpikované na červeném víně

Dušené hovězí plátky na houbách

Hovězí burgery s bramborovou kaší a okurkem

Hovězí morková kost s topinkou

Tatarák

 

Výběr z bezmasých pokrmů:

Zapečená dýně hokkaidó se šalvějí a sýrem

Kuba - pohanka s houbami a sýrem

Cizrna s quinoou či jáhly, rajčaty, špenáty a vejcem

Hlíva ústřičná na bílém víně se smetanovou rýží

Špagety s avokádem a parmezánem

Těstoviny se špenátem, sýrem a ořechy

Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem a medovou zálivkou

Cuketovo-mrkvové placičky s dipem ze zakysané smetany

 

Dobrou chuť!