Chata Kovárna

Navigace

STEAKHOUSE A SLOW FOOD KUCHYNĚ

Vážení hosté,

rádi bychom vám představili naši kuchyni na Chatě Kovárně.

Nejsme zcela typickou restaurací, neboť vaříme zejména z lokálních surovin, které máme zrovna k dispozici. Nemáme proto stálý jídelní lístek a naše nabídka se neustále mění. Na Farmě Rampuše se věnujeme chovu masného skotu, dále pak chovu ovcí, koz a drůbeže. Sbíráme a v kuchyni rovněž využíváme to, co nám poskytuje nejbližší okolí - ovoce, zeleninu, ořechy, lesní plody či byliny z ekologických luk. Nabídka většiny jídel je založena na dostupnosti surovin v závislosti na ročním období. K přípravě pokrmů přistupujeme pomalu a šetrně - vyznáváme tzv. kuchyni slow food (což je opakem fast foodu).

Specializujeme se zejména na hovězí maso, takže si u nás můžete objednat různé druhy steaků z vyzrálého masa (maso prochází suchým zráním po dobu 21 dní). Nabídku a cenu hovězích steaků najdete zde:

Stáhnout soubor: BEEF_STEAK_menu.pdf

 

„Jsme zastánci tzv. slow food kuchyně, jejímž cílem je naučit vážit si kultury stolu, chránit a vychutnávat místní produkty a plodiny...“

 

Hovězí (jehněčí/kůzlečí) speciality vaříme pouze pro ubytované hosty či na objednávku. 

Skvělé nejen pro slavnostní příležitosti. 

 

Snídaňové menu

(zahrnuto v ceně ubytování)

1) Míchaná vajíčka na cibulce se slaninou/bez slaniny

2) Sázená vejce se slaninou/bez slaniny

3) Ovesná kaše se skořicí, ořechy, máslem a ovocem

4) Jogurt s müsli a ovocem

5) Studený talíř (plátkový sýr, salám, šunka, zelenina)

6) Opečený toast s máslem, sýrem, šunkou a zeleninou

7) Anglická snídaně (opečené vejce, slanina, klobáska, fazole, žampiony, rajče, toast) - doplatek 50 Kč

 

Snídaně jsou podávány s pečivem, máslem a marmeládou. K dispozici rovněž káva, čaj, mléko a med.

Sladká tečka v podobě domácího moučníku.

 

Anglická snídaně

 

Večeře

Během večeří mají ubytovaní hosté možnost vyzkoušet zejména hovězí speciality, avšak rádi připravíme i pokrmy z jiného druhu masa či pokrmy bezmasé.

 

Výběr z našich specialit:

Hovězí svíčková s karlovarským knedlíkem se šlehačkou a brusinkami - 180 Kč 

Jehněčí/kůzlečí na portském víně s opékanou dýní hokkaidó - 190 Kč

Pečené kachní stehýnko s červeným zelím a domácím karlovarským knedlíkem - 180 Kč

Steak se šťouchanými brambory a domácí omáčkou - 290–390 Kč (dle váhy a typu steaku)

Hovězí líčka na červeném víně s rýží - 220 Kč

Hovězí jazyk se švestkovou omáčkou podávaný s bramborovou kaší - 190 Kč

Dušené hovězí plátky na houbách se šafránem podávané s rýží - 190 Kč

Hovězí burgery s bramborovou kaší a okurkem - 160 Kč

Hovězí morková kost s topinkou - 85 Kč

 

Výběr z bezmasých pokrmů:

Hlíva ústřičná na bílém víně se smetanovou rýží - 180 Kč

Špagety s avokádem a parmezánem - 160 Kč

Opékaný tempeh s červenou řepou na medu podáváný s rýží - 160 Kč

Zapečená dýně hokkaidó se šalvějí a sýrem - 140 Kč

Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem a medovou zálivkou - 160 Kč

 

Dobrou chuť!

 

 

Hovězí steak (medium) se šťouchanými brambory

IMG_1860

Slaninkou prošpikované hovězí srdce na červeném víně s jablky podávané s rýží

Šťavnatý hovězí burger s domácí máslovou houskou

Filet Mignon (steak z pravé svíčkové) se slaninou a opékanými batáty

Hovězí svíčková s domácím karlovarským knedlíkem

Pečená hovězí morková kost s topinkou

Pečená jarní skotská vejce - naše vajíčka v hovězím mase ve vločkové krustě

Pečené kůzlečí s rozmarýnem a dýní se šalvějí - vše z našich zdrojů

Hovězí jazyk na česneku se švestkovou omáčkou a batátovým pyré

IMG_4926

Hovězí jazyk Galloway se švestkovou omáčkou a opékanými bramborami

Well done propečený steak z nízkého roštěnce se šťouchanými brambory

Pečené kůzlečí maso na rozmarýnu a portském víně s opékanými bramborami

Slaninkou prošpikované kůzlečí maso s omáčkou z červeného vína a jalovce s dušenou rýží

Pečené kachní stehýnko na medu s domácím karlovarským knedlíkem

Silvestrovský tatarák

IMG_5233

Řepové carpaccio s kozím sýrem, ořechy, rozinkami a medovou zálivkou

Jarní perlička s nádivkou ze žitného chleba a bršlice kozí nohy

IMG_5291

Jarní houbové krupeto s čočkou, kopřivami, ptačincem žabincem a parmezánem

Sezónní moučníky - letní meruňkový koláč s levandulí

Švestkový koláč s lesními ostružinami a mákem z litého těsta