STEAKHOUSE A SLOW FOOD KUCHYNĚ

Vážení hosté,

rádi bychom vám představili naši kuchyni na Chatě Kovárně.

Nejsme zcela typickou restaurací, neboť vaříme zejména z lokálních surovin, které máme zrovna k dispozici. Nemáme proto stálý jídelní lístek a naše nabídka se neustále mění. Na Farmě Rampuše se věnujeme chovu masného skotu, dále pak chovu ovcí, koz a drůbeže. Sbíráme a v kuchyni rovněž využíváme to, co nám poskytuje nejbližší okolí - ovoce, zeleninu, ořechy, lesní plody či byliny z ekologických luk. Nabídka většiny jídel je založena na dostupnosti surovin v závislosti na ročním období. K přípravě pokrmů přistupujeme pomalu a šetrně - vyznáváme tzv. kuchyni slow food (což je opakem fast foodu).

Plemeno Galloway, které chováme, je velice odolné, zvyklé na drsné skotské podmínky, a tak zvířata chováme celoročně venku na pastvinách. V létě se pasou na svazích a loukách plných bylin a v zimě jsou krmena senem a senáží výhradně naší vlastní ekologické produkce. Můžeme vám tak nabídnout naše vyzrálé hovězí maso v bio kvalitě. Můžete u nás vyzkoušet různé druhy steaků z vyzrálého masa (maso prochází suchým zráním po dobu 21 dní), burgery s domácími máslovými houskami nebo také hovězí líčka na víně, delikatesy v podobě pečených morkových kostí, srdcí, jazyků a mnoho dalších specialit... Sezónně máme k dispozici taky speciality kůzlečí či jehněčí a skopové. Konzumaci kvalitního masa si však vážíme a nic by se nemělo přehánět, a tak u nás také naleznete bohatou nabídku jídel bezmasých.

Pokrmy připravujeme vždy čerstvé, a proto je nutné si některá jídla, vyžadující delší přípravu, domluvit předem.

Nabídku a cenu hovězích steaků najdete zde:

Stáhnout soubor: BEEF_STEAK_menu.pdf

 

„Jsme zastánci tzv. slow food kuchyně, jejímž cílem je naučit vážit si kultury stolu, chránit a vychutnávat místní produkty a plodiny...“

 

Hovězí (jehněčí/kůzlečí) speciality vaříme pouze pro ubytované hosty či na objednávku. 

Skvělé nejen pro slavnostní příležitosti. 

 

Snídaňové menu

(zahrnuto v ceně ubytování)

1) Míchaná vajíčka na cibulce se slaninou/bez slaniny

2) Sázená vejce se slaninou/bez slaniny

3) Ovesná/pohanková/krupicová kaše se skořicí, ořechy, máslem a ovocem

4) Jogurt s müsli a ovocem

5) Studený talíř (plátkový sýr, salám, šunka, zelenina)

6) Opečený toast s máslem, sýrem, šunkou a zeleninou

7) Anglická snídaně (opečené vejce, slanina, klobáska, fazole, žampiony, rajče, toast) - doplatek 50 Kč

 

Možnost ochutnat naše domácí marmelády, které nabízíme i k prodeji.

 

Večeře

Během večeří mají ubytovaní hosté možnost vyzkoušet zejména hovězí speciality, avšak rádi připravíme i pokrmy z jiného druhu masa či pokrmy bezmasé.

 

Výběr z našich specialit:

Hovězí svíčková s domácím karlovarským knedlíkem se šlehačkou a brusinkami - 220 Kč 

Jehněčí/kůzlečí z našeho chovu na portském víně s opékanou dýní hokkaidó - 290 Kč

Pečené kachní stehýnko s červeným zelím a domácím karlovarským knedlíkem - 220 Kč

Steak se šťouchanými brambory a domácí omáčkou - 290–490 Kč (dle váhy a typu steaku)

Hovězí líčka na červeném víně s jemnou bramborovou kaší - 240 Kč

Hovězí jazyk se švestkovou omáčkou podávaný s bramborovou kaší - 190 Kč

Hovězí srdce prošpikované na červeném víně s rýží - 190 Kč

Dušené hovězí plátky na houbách se šafránem podávané s rýží - 190 Kč

Hovězí burgery s bramborovou kaší a okurkem - 160 Kč

Hovězí burger s domácí máslovou houskou - 190 Kč

Hovězí carpaccio - tenké plátky svíčkové, parmazán, kapary, rukola, opečená bagetka - 200 Kč

Hovězí morková kost s topinkou - 150 Kč

Tatarák - 180 Kč

 

Výběr z bezmasých pokrmů:

Kuba - pohanka s houbami a sýrem - 150 Kč

Cizrna s quinoou či jáhly, rajčaty, špenáty a vejcem - 180 Kč

Hlíva ústřičná na bílém víně se smetanovou rýží - 180 Kč

Špagety s avokádem a parmezánem - 160 Kč

Těstoviny se špenátem, sýrem a ořechy - 160 Kč

Zapečená dýně hokkaidó se šalvějí a sýrem - 150 Kč

Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem a medovou zálivkou - 180 Kč

Cuketovo-mrkvové placičky s dipem ze zakysané smetany - 150 Kč

 

Dobrou chuť!