STEAKHOUSE A SLOW FOOD KUCHYNĚ
Vážení hosté,
rádi bychom vám představili naši kuchyni na Chatě Kovárně.
Nejsme zcela typickou restaurací, neboť vaříme zejména z lokálních surovin, které máme zrovna k dispozici. Nemáme proto stálý jídelní lístek a naše nabídka se neustále mění. Na Farmě Rampuše se věnujeme chovu masného skotu, dále pak chovu českých koz a slepici české zlatě kropenaté. Vajíčka našich spokojených slepic nebo kozí mléko jsou součástí snídaní. Nabídka většiny jídel je založena na dostupnosti surovin v závislosti na ročním období. K přípravě pokrmů přistupujeme pomalu a šetrně - vyznáváme tzv. kuchyni slow food (což je opakem fast foodu).
Plemeno Galloway, které chováme, je velice odolné, zvyklé na drsné skotské podmínky, a tak zvířata chováme celoročně venku na pastvinách. V létě se pasou na svazích a loukách plných bylin a v zimě jsou krmena senem a senáží výhradně naší vlastní ekologické produkce. Můžeme vám tak nabídnout naše vyzrálé hovězí maso v bio kvalitě. Můžete u nás vyzkoušet různé druhy steaků z vyzrálého masa (maso prochází suchým zráním po dobu 21 dní), burgery s domácími máslovými houskami nebo také hovězí líčka na víně, delikatesy v podobě pečených morkových kostí, srdcí, jazyků a mnoho dalších specialit... Sezónně máme k dispozici taky speciality kůzlečí či jehněčí a skopové. Konzumaci kvalitního masa si však vážíme a nic by se nemělo přehánět, a tak u nás také naleznete bohatou nabídku jídel bezmasých, s využitím zeleniny z vlastní zahrady.
Pokrmy připravujeme vždy čerstvé, a proto je nutné si některá jídla, vyžadující delší přípravu, domluvit předem.
Nabídku a cenu hovězích steaků najdete zde:
Stáhnout soubor: Beef Steak Menu.pdf
„Jsme zastánci tzv. slow food kuchyně, jejímž cílem je naučit vážit si kultury stolu, chránit a vychutnávat místní produkty a plodiny...“
Hovězí (jehněčí/kůzlečí) speciality vaříme pouze pro ubytované hosty či na objednávku.
Skvělé nejen pro slavnostní příležitosti.
(zahrnuto v ceně ubytování)
1) Míchaná vejce se slaninou/bez slaniny
2) Sázená vejce se slaninou/bez slaniny
3) Ovesná/pohanková/krupicová kaše se skořicí, ořechy, máslem a ovocem
4) Jogurt s marmeládou, müsli a ovocem
5) Studený talíř (plátkový sýr, salám, šunka, zelenina)
6) Opečený toast s máslem, sýrem, šunkou a zeleninou
7) Anglická snídaně (opečené vejce, slanina, klobáska, fazole, žampiony, rajče, toast)
Možnost ochutnat naše domácí marmelády.
Během večeří mají ubytovaní hosté možnost vyzkoušet zejména hovězí speciality, avšak rádi připravíme i pokrmy z jiného druhu masa či pokrmy bezmasé.
Výběr z našich specialit:
Hovězí steaky rozličných partií z vyzrálého masa z naší Farmy Rampuše
Hovězí burger s hranolkami
Hovězí carpaccio - tenké plátky svíčkové, parmazán, kapary, rukola, opečená bagetka
Jehněčí/kůzlečí z našeho chovu na portském víně s opékanou dýní hokkaidó
Hovězí jazyk se švestkovou omáčkou podávaný s bramborovou kaší
Pečený kohout z našeho chovu na víně s bramborovou kaší
Hovězí líčka na červeném víně s jemnou bramborovou kaší
Hovězí svíčková s domácím karlovarským knedlíkem se šlehačkou a brusinkami
Hovězí srdce prošpikované na červeném víně
Dušené hovězí plátky na houbách
Hovězí burgery s bramborovou kaší a okurkem
Hovězí morková kost s topinkou
Tatarák
Výběr z bezmasých pokrmů:
Zapečená dýně hokkaidó se šalvějí a sýrem
Kuba - pohanka s houbami a sýrem
Cizrna s quinoou či jáhly, rajčaty, špenáty a vejcem
Hlíva ústřičná na bílém víně se smetanovou rýží
Špagety s avokádem a parmezánem
Těstoviny se špenátem, sýrem a ořechy
Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem a medovou zálivkou
Cuketovo-mrkvové placičky s dipem ze zakysané smetany
Dobrou chuť!