Chata Kovárna

Menu

STEAKHOUSE A SLOW FOOD KUCHYNĚ

 

Vážení hosté,

rádi bychom vám představili naši kuchyni na Chatě Kovárně.

Nejsme zcela typickou restaurací, neboť vaříme zejména z lokálních surovin, které máme zrovna k dispozici. Nemáme proto stálý jídelní lístek a naše nabídka se neustále mění. Na Farmě Rampuše se věnujeme chovu masného skotu, dále pak chovu českých a burských koz a slepici české zlatě kropenaté. Vajíčka našich spokojených slepic nebo kozí mléko jsou součástí snídaní. Nabídka většiny jídel je založena na dostupnosti surovin v závislosti na ročním období. K přípravě pokrmů přistupujeme pomalu a šetrně - vyznáváme tzv. kuchyni slow food (což je opakem fast foodu).

 

 

Plemeno Galloway, které chováme, je velice odolné, zvyklé na drsné skotské podmínky, a tak zvířata chováme celoročně venku na pastvinách. V létě se pasou na svazích a loukách plných bylin a v zimě jsou krmena senem a senáží výhradně naší vlastní ekologické produkce. Můžeme vám tak nabídnout naše vyzrálé hovězí maso v bio kvalitě. Můžete u nás vyzkoušet různé druhy steaků z vyzrálého masa (maso prochází suchým zráním po dobu minimálně 14 dní), burgery, tataráky nebo také hovězí líčka na víně, delikatesy v podobě pečených morkových kostí, srdcí, jazyků a mnoho dalších specialit. Na objednávku vám nejlépe pro skupinu připravíme pečené kohouty z našeho chovu. Vyzkoušet u nás můžete také speciality z kůzlečího a kozího masa.

Konzumaci kvalitního masa si však vážíme a nic by se nemělo přehánět, a tak u nás také naleznete bohatou nabídku jídel bezmasých, s využitím zeleniny z vlastní zahrady.

 

Pokrmy připravujeme vždy čerstvé, a proto je nutné si některá jídla, vyžadující delší přípravu, domluvit předem.

 

 

Snídaňové menu

(zahrnuto v ceně ubytování)

1) Míchaná vejce se slaninou/bez slaniny

2) Sázená vejce se slaninou/bez slaniny

3) Ovesná/pohanková/krupicová kaše se skořicí, ořechy, máslem a ovocem

4) Jogurt s marmeládou, müsli a ovocem

5) Studený talíř (plátkový sýr, salám, šunka, zelenina)

6) Opečený toast s máslem, sýrem, šunkou a zeleninou

7) Anglická snídaně (opečené vejce, slanina, klobáska, fazole, žampiony, rajče, toast)

Možnost ochutnat naše domácí marmelády.

 

Večeře

Během večeří mají ubytovaní hosté možnost vyzkoušet zejména hovězí speciality, avšak rádi připravíme i pokrmy z jiného druhu masa či pokrmy bezmasé.

 

Výběr z našich specialit:

Hovězí steaky rozličných partií z vyzrálého masa z naší Farmy Rampuše

Hovězí burger s hranolkami

Hovězí carpaccio - tenké plátky svíčkové, parmazán, kapary, rukola, opečená bagetka

Kůzlečí/kozí z našeho chovu na portském víně s opékanou dýní hokkaidó

Hovězí jazyk se švestkovou omáčkou podávaný s bramborovou kaší

Pečený kohout z našeho chovu na víně s bramborovou kaší

Hovězí líčka na červeném víně s jemnou bramborovou kaší

Hovězí svíčková s domácím karlovarským knedlíkem se šlehačkou a brusinkami

Hovězí srdce prošpikované na červeném víně

Dušené hovězí plátky na houbách

Hovězí burgery s bramborovou kaší a okurkem

Hovězí morková kost s topinkou

Tatarák

 

Výběr z bezmasých pokrmů:

Zapečená dýně hokkaidó se šalvějí a sýrem

Kuba - pohanka s houbami a sýrem

Cizrna s quinoou či jáhly, rajčaty, špenáty a vejcem

Hlíva ústřičná na bílém víně se smetanovou rýží

Špagety s avokádem a parmezánem

Těstoviny se špenátem, sýrem a ořechy

Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem a medovou zálivkou

Cuketovo-mrkvové placičky s dipem ze zakysané smetany

 

Dobrou chuť!