Ačkoliv jako klasická restaurace nefungujeme, něco k zakousnutí u nás vždycky najdete. Pokud však chcete vyzkoušet nějakou naši hovězí specialitu (jsme chovatelé masného skotu), je třeba nám zavolat a domluvit se. Máte tak jistotu, že na talíří najdete jen to nejlepší a nejčerstvější, co máme zrovna k dispozici. Sezónně je možnost vyzkoušet také maso kůzlečí, jehněčí či drůbeží (pouze z našeho chovu). Sbíráme a v kuchyni také využíváme to, co nám nabízí naše nejbližší okolí - spoustu ovoce, ořechů, lesních plodů a bylin z našich ekologických luk. Přijďte k nám vyzkoušet tu pravou chuť Orlických hor!

 

Hovězí (jehněčí/kůzlečí) speciality vaříme pouze pro ubytované hosty či na objednávku. 

Skvělé nejen pro slavnostní příležitosti. 

 

Snídaňové menu

1) Míchaná vajíčka na cibulce se slaninou/bez slaniny

2) Sázená vejce se slaninou/bez slaniny

3) Ovesná kaše se skořicí, máslem a ovocem

4) Jogurt s müsli a ovocem

5) Studený talíř (plátkový sýr, salám, šunka, zelenina)

6) Anglická snídaně (opečené vejce, slanina, klobáska, fazole, žampiony, rajče, toast)

 

 

Snídaně jsou podávány s pečivem, máslem a marmeládou. K dispozici rovněž káva, čaj, mléko a med.

Sladká tečka v podobě domácího moučníku.

 

Anglická snídaně

 

Večeře

Během večeří mají ubytovaní hosté možnost vyzkoušet zejména hovězí speciality, avšak rádi připravíme i pokrmy z jiného druhu masa či pokrmy bezmasé.

 

Výběr z našich specialit:

Hovězí svíčková s karlovarským knedlíkem se šlehačkou a brusinkami - 180 Kč 

Jehněčí/kůzlečí na portském víně s opékanou dýní hokkaidó - 190 Kč

Pečené kachní stehýnko s červeným zelím a domácím karlovarským knedlíkem - 180 Kč

Steak se šťouchanými brambory a domácí omáčkou - 290–390 Kč (dle váhy a typu steaku)

Hovězí líčka na červeném víně s rýží - 220 Kč

Hovězí jazyk se švestkovou omáčkou podávaný s bramborovou kaší - 190 Kč

Dušené hovězí plátky na houbách se šafránem podávané s rýží - 190 Kč

Hovězí burgery s bramborovou kaší a okurkem - 160 Kč

Hovězí morková kost s topinkou - 85 Kč

 

Výběr z bezmasých pokrmů:

Hlíva ústřičná na bílém víně se smetanovou rýží - 180 Kč

Špagety s avokádem a parmezánem - 160 Kč

Opékaný tempeh s červenou řepou na medu podáváný s rýží - 160 Kč

Zapečená dýně hokkaidó se šalvějí a sýrem - 140 Kč

Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem a medovou zálivkou - 160 Kč

 

Dobrou chuť!

 

 

Hovězí steak (medium) se šťouchanými brambory

IMG_1860

Slaninkou prošpikované hovězí srdce na červeném víně s jablky podávané s rýží

Hovězí svíčková s domácím karlovarským knedlíkem

Pečená hovězí morková kost s topinkou

Pečené kůzlečí s rozmarýnem a dýní se šalvějí - vše z našich zdrojů

Hovězí jazyk na česneku se švestkovou omáčkou a batátovým pyré

Well done propečený steak z nízkého roštěnce se šťouchanými brambory

Pečené kůzlečí maso na rozmarýnu a portském víně s opékanými bramborami

Slaninkou prošpikované kůzlečí maso s omáčkou z červeného vína a jalovce s dušenou rýží

Pečené kachní stehýnko na medu s domácím karlovarským knedlíkem

Silvestrovský tatarák

Sezónní moučníky - letní meruňkový koláč s levandulí

Švestkový koláč s lesními ostružinami a mákem z litého těsta